DE VELE VOORDELEN VAN

CONCEPTUEEL BOUWEN

Hoge kwaliteit, hoge doorloopsnelheid en variëteit in ontwerp. “Het is één van de meest innovatieve dingen die we momenteel bieden,” zo legt Vincent Klompenhouwer van Ufkes Apeldoorn uit. De directeur vertelt enthousiast dat het ontwikkelen van huisvesting in combinatie met duurzaamheid op het gebied van energie goed wordt ontvangen door opdrachtgevers. “Ze worden enthousiast van de lage realisatieprijs die hoort bij conceptueel bouwen.”

Optimaal proces met veel keuzes

In de ontwerpfase worden de risico’s er uitgehaald. In deze fase wordt gewerkt volgens de BIM- en LEAN- en ketenprocessen. “We modelleren met vaste onderdelen. Er is goed nagedacht over deze manier van werken. De meest

optimale ontwerpwijze is geengineerd waardoor het proces van uitvoeren behoorlijk versneld wordt.

De meest optimale ontwerpwijze is geengineerd waardoor het proces van uitvoeren behoorlijk versneld wordt. Grote voordeel is dat er meer 15.000 opties mogelijk zijn.” Doordat het casco en de daken in de fabriek worden gebouwd, ben je veel minder afhankelijk van weersinvloeden “Het is meest economisch gunstig project dat we momenteel bieden.”


Opleveren binnen 60 dagen

“We prefabriceren en robotiseren; het zijn slechts twee van de voordelen van conceptueel bouwen.” Vincent is blij dat hij opdrachtgevers die snel willen bouwen nu tegemoet kan komen. Binnen 60 dagen na start bouw kan er opgeleverd worden. “We werken zo met de voordelen van standaardisatie waarbij uiteraard nog wel maatwerk en individuele wensen mogelijk zijn,” aldus Vincent.

“Met conceptueel bouwen kun je sneller opleveren dan met traditionele bouw”