PROJECT FRANKHUIS ZWOLLE

VERNIEUWEND CONCEPT

Dertig energienotanul-woningen zijn er gebouwd in de wijk Stadshagen in Zwolle. De tender is gewonnen omdat architect Rob Moritz en VolkerWessels onder meer anticipeerden op het naastgelegen park. Iets waar opdrachtgever deltaWonen erg enthousiast van werd.


Sjoerd Quint, adjunct-directeur van deltaWonen vertelt dat het budget vast stond. “Het ging om een zo duurzaam en zo mooi mogelijk project wat ons betreft.” Het plan moest ingeleverd worden met een onderhoudsplanning erbij. Rob Moritz van architectenbureau 19 het atelier houdt van denken in mogelijkheden en keerde het plan zodat het beter tot zijn recht kwam.

Door de blokken met woningen te draaien, kregen de huurders zicht op het park. “Je krijgt een gevarieerder straatbeeld en zo kwam de voorgevel op het zuiden te liggen. Dat biedt een schat aan mogelijkheden biedt voor zonnepanelen.” De architect voegde veranda’s

aan de woningen toe. “Dat biedt genoeg dakvlak om met de PV-panelen de woningen van energie te voldoen. De achterkant kan dan geheel met dakpannen bedekt worden.”


Garantie tien jaar energienotanul-woni
ngen

deltaWonen wilde energie neutrale woningen. Ufkes Apeldoorn bouwde woningen met de naar de toekomst met een garantie dat het over tien jaar nog steeds energienotanul is. “Daarmee gingen ze net iets verder dan de concurrentie en dat sprak ons aan. Ook een veranda is niet standaard voor een huurwoning. De architect heeft alle mogelijkheden benut en daar waren we unaniem blij mee.”


We organiseerden samen met onze partners meerdere bewonersbijeenkomsten om de eindgebruikers van de woningen uitleg te geven voer het gebruik van de (installaties in de) woning. Dit is door hen heel enthousiast ontvangen. Want we legden hen uit dat het mogelijk is om niet alleen te besparen, maar zelfs ook aan terug te verdienen.


Dakafwerking:
zonnepanelen, kapconstructie


EPC waarde:
-0,54


Kozijnen:
Kunststof kozijnen met trippele beglazing

begane grond

59 m2 verblijfsruimte

30 m2 woonruimte

eerste etage

12 m2 slaapkamer 1

11 m2 slaapkamer 2

9 m2 slaapkamer 3

tweede etage

Installaties:

Luchtwarmtepomp

Laagtemperatuur Vloerverwarming

WTW-installatie

Voorraadboiler t.b.v. warm water

Zonnepanelen en omvormer

Triple beglazing