PlusWonen


FLEXIBEL CONCEPT

VOOR SNELLE BOUW

PlusWonen is de naam van het slimme proces waarmee VolkerWessels en Ufkes Apeldoorn woningen bouwen. PlusWonen is flexibel en heeft een aantal spelregels. Er wordt weleens gedacht dat je jezelf begrenst met zo’n concept maar Rik Hulsman, manager markt en innovatie bij VolkerWessels, ziet vooral voordelen. “Voor de opdrachtgever zijn er veel voordelen. Denk aan snelheid en kwaliteit van bouwen. Er worden veel Pluswoningen per jaar gemaakt, met die kennis wordt het concept iedere keer verfijnder.”

Sturen op afwijkingen

Het gaat bij dit proces om sturen op de afwijkingen. Grof geschat staat 80% vast en van de overige 20% zijn de principes uitgedacht maar worden deze aan de opdrachtgever ter keuze voorgelegd. “We bieden de betrouwbaarheid vanuit de VolkerWessels bedrijven. Een corporatie heeft een woning lang in eigendom, een prettig idee voor hen als je weet dat je partner blijft.”

Blijven innoveren

Hulsman geeft aan dat innovatie hoog in het vaandel staat bij Ufkes Apeldoorn/VolkerWessels. “Voor PlusWonen kijken ook naar andere concepten binnen het bedrijf. We willen deze concepten continu verbeteren. We blijven in beweging. Duurzaamheid vraagt daar ook om. Je gaat continu met je tijd mee. We bedenken slimme dingen en borgen alles in het concept. Zo zorgen we voor een standaard korte bouwtijd die de opdrachtgever altijd gelukkig maakt.”

“Met conceptueel bouwen kun je sneller opleveren dan met traditionele bouw”