57 energiezuinige grondgebonden woningen

STATIONSKWARTIER
VEENENDAAL

Maarliefst 57 energiezuinige grondgebonden woningen worden gerealiseerd voor het project Stationskwartier in Veenendaal. BPL Pensioen heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 55 zeer energiezuinige woningen gekocht. De andere 2 woningen zijn verkocht aan particulieren. De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling.

Richard Klomp, senior projectmanager ontwikkelingsbedrijf bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance is zeer tevreden over de samenwerking. “Onze acquisiteurs hebben meer projecten met VolkerWessels gedaan. De stijl van vooruitdenken met energiezuinige concepten past bij ons.” Klomp is bij de woningen in Veenendaal erg tevreden over de dakconstructie. “Wij leveren voor het eerst een volledig dak met zonnepalen. Op het voor- of achterschild liggen geen dakpannen. Het is een dak helemaal gevuld met zonnepanelen en dat ziet er heel strak uit. Het is een erg mooie oplossing.”

Populaire woningen


Ufkes Apeldoorn zet met VolkerWessels de woningen in de markt. De ervaring over het informeren van kopers over de energiezuinige concepten gebruikt Syntrus Achmea Real Estate & Finance in haar communicatie met huurders. “Het is erg prettig dat we van deze expertise gebruik kunnen maken.” De woningen bleken al snel populair. “Er waren redelijk veel voorinschrijvingen bij deze woningen. De huren liggen op een marktconform niveau. En de huurders hebben weinig tot geen energielasten. Wij investeren in de woningen, dat zit deels in de huur maar huurders zijn per saldo maandelijks minder geld kwijt.”

Samenwerking verder ontwikkelen


Klomp kijkt uit naar een volgende samenwerking. “Deze samenwerking kunnen we nog verder ontwikkelen. Je weet van elkaar waar je voor staat, dat kunnen we nu optimaliseren. Dit zijn prachtige gezinswoningen geworden. Dubbele wastafels en een ruime keuken. We willen huurders voldoende leefruimte gegeven. Op het binnenterrein wordt geparkeerd. Dat is fijn in verband met de sociale controle.”

118 M² GBO


66,7 m² verblijfsruimte

38,7 m² woonkamer

14,5 m² slaapkamer 1

10,3 m² slaapkamer 2

6,0 m² slaapkamer 3

DAKAFWERKING


Dakpannen en zonnepanelen.

(gemiddeld per woning 4.824 Wp vermogen)

KOZIJNEN


Kunststof kozijnen met tripple beglazing

EPC WAARDE


Varieert van 0,07 tot - 0,17

INSTALLATIE


Warmtepomp, WTW installatie,

PV-panelen

ZONNEPANELEN ZORGEN
VOOR VOLDOENDE ENERGIE

De zeer energiezuinige woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 vierkante meter. Wel energie maar een minimale energienota is mogelijk door een combinatie van energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Bijzonder is dat de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder triple beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp met laagtemperatuurverwarming zorgt voor efficiënte opwekking van energie voor de verwarming van de woning en warm water. De woningen hebben tevens een slim ventilatiesysteem dat zorgt voor optimale luchtkwaliteit.


Specifieke kenmerken:

  • Grote diversiteit architectuur en woonvormen
  • De buiten unit van de luchtwarmtepomp bevindt zich in de schoorsteen op het hellend dak, de binnen unit bevindt zich op zolder
  • Complete installatie op de 2e verdieping
  • Conceptueel bouwen, PlusWonen concept,
    beukmaat 5.400
    mm

"WIJ LEVEREN VOOR EEN VOLLEDIG DAK MET ZONNEPANELEN,
DAT ZIET ER HEEL STRAK UIT."